Jana Todorovic е голяма звезда не само в Сърбия и сръбския Grand.

Jana Todorović – Сръбската певица от Прищина

author
0 minutes, 13 seconds Read

Jana Todorović е родена през 1974 г. в Прищина. Започва своята музикална кариера като народна певица и постепенно се утвърждава като една от най-популярните сръбски фолк звезди. Истинското ѝ име е Драгана Станоевич, но постига известност под сценичното си име Яна.

Jana Todorović - сръбска фолк певица.1

През 1997 г., Jana Todorović се премества от Сърбия в Германия, където живее в Мюнхен. Там тя се установява със съпруга си Иван Тодорович, който е собственик на музикалната компания „ВИП производство“. Двойката има дъщеря, родена в Лас Вегас, градът на хазарта и блясъка.

Първият албум на Яна, озаглавен „Sokolica“, е публикуван от музикалната компания на съпруга ѝ. Впоследствие, компанията е реформирана и преименувана на BN Mjuzik. Jana Todorović не само се радва на популярност в Сърбия, но и в сръбския Grand.

Jana Todorović – Албуми и Музикална Кариера

Jana Todorović не е просто случайна певица. Тя завършва Музикалното училище в Прищина – Stevan Mokranjac, където дори преподава за кратко време, преди да се премести в Мюнхен. Нейната музика се отличава с дълбока лиричност и професионализъм, което я отличава от много други изпълнители в жанра турбо-фолк.

Jana Todorović - сръбска фолк певица.2

През 1999 г., Jana Todorović издава втория си албум „Prolaznica“ за Grand. В следващите години се появяват редица албуми като „Ne Pitaj“, „Prevara do prevare“, „Ostavi mi drugove“ и много други. Сред най-известните ѝ хитове са „Crna kutija“, „Ti i ja“, „Sipaj mi duplo“, „Lune Lune“ и още много.

През 2011 г., Яна издава едноименен албум, наречен „Jana“, който се различава от предишния ѝ албум „Jana 5“, издаден през 2002 г. Животът на певицата обаче е белязан от трагедия, когато нейната обичана майка умира от инсулт, след като дълго се бори с рак.

Тази загуба силно засяга Jana Todorović и тя дълго време не може да се възстанови от трагедията. Въпреки това, тя намира сили да продължи да твори и да радва своите фенове с нови хитове. Творчеството ѝ продължава да бъде силно и вдъхновяващо, което я прави незаменима фигура в сръбската музикална сцена.

Слушайте нейните песни и се насладете на уникалния ѝ талант и музикално наследство.

Similar Posts

Вашият коментар

Translate »
X