IVANA SELAKOV - сръбска певица и композитор, известна с хитовете си и соловата кариера.3

IVANA SELAKOV: Звездата от „Queens Beauty“ и Соловата Кариера

author
0 minutes, 9 seconds Read

IVANA SELAKOV е една от най-ярките звезди на сръбската музикална сцена. Тя се утвърждава не само като певица, но и като композитор и професор по музика. Родена в Белград през 1978 година, Ивана е талантлива и вдъхновяваща артистка, която покорява сърцата на много фенове с изключителните си изпълнения в жанровете поп, поп-фолк и турбо-фолк.

Началото на Музикалния Път

Ивана започва своята музикална кариера още в тийнейджърските си години, когато с приятели прави музика в гаража си. Постепенно, осъзнавайки своята страст към музиката, тя създава групата „Queens Beauty“. С групата постига значителни успехи и завоюва множество награди на музикални конкурси. През 2008 година, решава да започне солова кариера, която я изстрелва на върха на музикалната сцена в Сърбия.

IVANA SELAKOV - сръбска певица и композитор, известна с хитовете си и соловата кариера.

Солова Кариера и Успехи

След напускането на „Queens Beauty“, Ивана продължава да печели сърцата на публиката със своята солова музика. През 2009 година участва на Беовизия с песента „Моята защита“ и се класира на пето място. Дуетът ѝ с Дарко Раданович „Ако си до мен“ става хит и утвърждава позицията ѝ на музикалната сцена.

Албуми и Хитове

През 2010 година Grand издават първия солов албум на Ивана. Втората ѝ студийна работа излиза през 2012 година, като най-големият хит от този албум е дуетът с Ацо Лукас „Ти си далече“. Песента става един от най-големите хитове на Балканите и увеличава популярността на певицата значително.

Последни Години и Преподавателска Кариера

През 2016 година Ивана издава албума „SOS“, който включва множество успешни песни. Най-известната песен на Ивана е „Съжалявам“, която има над 40 милиона гледания в YouTube. В допълнение към музикалната си кариера, Ивана е и професор по музика в университета, където споделя своя опит и знания с младите таланти.

IVANA SELAKOV – Живот и Вдъхновение

Ивана е родена в семейство със сръбски и черногорски корени. Детството ѝ преминава в Сомбор, където проявява своя музикален талант още в ранна възраст. В училище изучава пиано и печели първа награда на Републиканския конкурс. Въпреки че първоначално записва биология в университета, Ивана бързо осъзнава, че музиката е нейното истинско призвание.

IVANA SELAKOV - сръбска певица и композитор, известна с хитовете си и соловата кариера.2

Успехи с „Queens Beauty“

С „Queens Beauty“ Ивана постига значителни успехи. Групата става известна с песента „Пет на едно“, която става популярна на фестивала в Будва. През 2008 година участват на Беовизия с песента „Завет“ и печелят трето място. Тотален хит на групата е песента „Ti ili on”.

Продължение на Кариерата

След напускането на групата, Ивана продължава да изгражда успешна солова кариера. Участва на различни музикални фестивали и печели награди. Дуетът ѝ с Дарко Раданович „Ако си до мен“ става много популярен. Първият ѝ солов албум излиза през 2010 година, а вторият – през 2012 година.

Професионални Ангажименти и Образование

Ивана не само пее и композира, но и преподава музика в университета. Тя е вдъхновение за много млади музиканти, които се учат от нейния опит и умения. Последният ѝ албум „SOS“ излиза през 2016 година и включва множество успешни песни.

Заключение

IVANA SELAKOV е една от най-известните и успешни сръбски певици. Нейната музика вдъхновява и радва милиони фенове по света. Тя е не само талантлива певица и композитор, но и посветен преподавател, който споделя своята страст към музиката с новото поколение артисти.

Similar Posts

Вашият коментар

Translate »
X