Снимка на DJOGANI, популярното сръбско дуо, което пленява публиката със своите танци и музикални хитове.

DJOGANI – сръбското дуо, което грабва сърцата на публиката

author
0 minutes, 7 seconds Read

DJOGANI е популярно музикално дуо, което радва почитателите на балканската музика и ритми. Дуото се състои от Хамит Догай, известен като DJOGANI, и съпругата му Весна Тревич. Освен че създават хитови песни, те впечатляват и със своите изключителни танцови умения.

Началото и Еволюцията

Дуото DJOGANI става известно още по времето на бивша Югославия, когато се наричат „Джогани Фантастико“ или „Джовани Фантастико“. Идеята за дуото идва от Хамит Догай, който по-късно приема артистичното име Доле Догани. В началото дуото включва Доле и първата му съпруга Сладжана Делибашич.

Уникална Смесица от Танци и Хитове

Инициативата за създаването на уникалния дует идва от самия DJOGANI, който освен че е известен сръбски поп-фолк изпълнител, е и утвърден спортист. Той представя Югославия в леката атлетика и е част от футболния отбор Цървена Звезда. Роден в Белград през 1960 година, той започва кариерата си като млад футболист, но голямата му любов остава музиката.

Семейство и Музикална Кариера

DJOGANI израства в голямо семейство с четирима братя и четири сестри. С първата си любов, Сладжана Делибашич, той осъществява идеята за дуо през 1992 година. Въпреки успехите, през 2001 година, техните отношения се разпадат и DJOGANI намира нова дуетна половинка в лицето на Весна Тревич, с която продължава да твори и до днес. Заедно те имат и дете.

Танцови Успехи

Освен музикалните си постижения, DJOGANI се отличава и в танцовото изкуство, като през 1981 година печели 7-мо място за Югославия на Световното първенство по танци.

Музикално Наследство

Семейството на DJOGANI е изключително музикално. Неговите по-малки братя също са музиканти – Гаги е част от формацията Funky G, а Баки е член на групата В3.

Хитове и Популярност

Сред най-известните песни на DJOGANI с Делибашич са „Oluja“, „Granice nema“ и „Bensedin“. С Весна Тревич дуото продължава да радва феновете с хитове като „Svila“, „Ljubav moj“ и „Novi dan“.

Чуйте и вижте таланта на DJOGANI в действие и се потопете в магията на техните изпълнения!

Similar Posts

Вашият коментар

Translate »
X