Deep Purple – легендарната рок банда, продължаваща да създава уникална музика и да радва поколения фенове.1

Deep Purple – рок легендите, които все още покоряват сцената

author
0 minutes, 11 seconds Read

Deep Purple – Рок Групата, Която Продължава да Свири и Днес

Deep Purple е рок група, която завладява сърцата на много поколения. Дори и днес тези рок ветерани продължават да радват своите фенове и активно участват в множество музикални събития. Смятани за пионери на модерния „хард рок“ и „хеви метъл“ от 1968 г., Deep Purple остават верни на своя стил и до днес. Групата е основана през далечната 1968 г. в сърцето на рок музиката – Англия, в град Хартфордшър. Първоначалният музикален стил на групата е прогресивен рок, но постепенно техният звук става все по-хард.

През 70-те години на миналия век, в рок средите, групата заедно с Black Sabbath и Led Zeppelin е известна като „нечестивата троица“. Дий Пърпъл имат място и в Книгата на рекордите на Гинес. Нека разгледаме малко повече за тази легендарна група…

Deep Purple – легендарната рок банда, продължаваща да създава уникална музика и да радва поколения фенове.2

Deep Purple – Рок Музика Почти век!

Записите на тези рок гиганти надхвърлят сто милиона продажби по целия свят. Само в САЩ те имат осем милиона продажби, и това са само официалните данни. През 1972 г. групата прави шумен концерт в Лондон, на сцената на Рейнбоу театъра. През 1975 г., благодарение на този концерт, който е по-шумен от всички дотогава, те са вписани в Книгата на рекордите на Гинес като най-шумната група в историята. В своята история Deep Purple има едно прекъсване от осем години, до 1984 г., когато се завръщат с гръм и трясък.

Едва ли легендарната китара на Ричи Блекмор не отеква в съзнанието на хиляди рок фенове по цял свят! Някои от най-големите имена в групата включват Иън Гилън, Дейвид Ковърдейл, Глен Хюз и много други уникални музиканти.

Deep Purple – легендарната рок банда, продължаваща да създава уникална музика и да радва поколения фенове.3

Deep Purple Продължава да Създава Уникална Рок Музика и Днес

Единственият първоначален член на групата, останал през годините, е Иън Пейс. През 2016 г. култовата британска рок група става част от „Залата на славата за рокендрола“.

Първият албум на рок динозаврите е „Shades of Deep Purple“ от 1968 г., а последният от 2017 г. се казва „inFinite”. Някои от най-големите хитове на групата са „Soldier of Fortune“, „Hallelujah“, „Smoke on the Water“ и много други. Deep Purple издават много концертни албуми, компилации и радват феновете си с незабравими шоу-концерти. Почувствайте енергията на рок бандата на всички времена и се потопете в света на невероятната музика!

Similar Posts

Вашият коментар

Translate »
X